Acasa DULCE Cheesecake Cu Zmeură, La Rece

Cheesecake Cu Zmeură, La Rece

de Razvan Balsan

Un dulce bun nu înseamnă neapărat o tonă de zahăr. Nici nu sunt mare fan al zahărului exagerat în dulciuri pentru că mi se pare că pierdem orice urmă de aromă și gust, la fel fiind și cu sarea pusă exagerat în mâncare. Într-adevăr când nu ai de oferit gust, zahărul e cel mai bun salvator sau, bine-nteles, mai e și monoglutamatul de sodiu.

Deviez de la subiect. Ce să zic, îmi place cheesecake-ul la nebunie și oricând am chef de ceva dulce mi se pare cel mai ușor și bun desert. Și dacă mai am în congelator și niște zmeură nu am cum să-mi dezamăgesc familia. Și nu mi-am dezamăgit-o.

Cheesecake cu zmeură, la rece

Imprimă
Porții: 10 Timp Pregătire: Timp Gătire:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENTE

  • 200g brânză Philadelphia
  • 500g brânză mascarpone
  • 1 baton vanilie
  • 300g zmeură
  • 3 gălbenușuri
  • 90g zahăr brut (sau nu)
  • 60ml apă
  • 600ml smântână frișcă, minim 30% grăsime
  • 2 plicuri gelatină granule
  • 200g cereale simple

INSTRUCȚIUNI

Fiind un cheesecake ce nu trebuie copt, treaba e destul de simplă, zic.

Brânza o punem într-un bol măricel și o amestecăm împreună cu miezul unei păstăi de vanilie și zmeura (dacă e congelată, cum am avut eu, lasați-o să se decogeleze parțial până se poate zdrobi ușor în mână). Am mai lăsat câteva bucați de zmeură deoparte, pe care le-am pus întregi, la sfârșit.

De la 3 ouă medii luăm doar gălbenușurile și le punem în vasul unui mixer. Într-o cratiță mică punem zahărul, apa și le punem la foc mic. Folosind un termometru (pentru dulciuri) facem un sirop care o să-l luăm de pe foc când temperatura ajunge la 120⁰C. Aceasta e singura parte în care folosim „foc” doar pentru ca să putem găti galbenușul.  Cu mixerul pe cea mai mare treaptă de viteză batem gălbenușurile și turnăm în fir subțire siropul de zahăr. După ce am terminat siropul, mai lăsăm mixerul încă 5 minute să-și facă treaba până când tot amestecul se transformă într-o spumă pufoasă.

Smantâna o transformăm într-o frișcă cremoasă, dar nu e nevoie să fie perfectă și nici nu trebuie adăugat zahăr.

Amestecăm brânza, spuma de zahăr și frișca foarte bine. Nu strică daca puneți un pic de cafea espresso, dar nu e obligatoriu.

Gelatina am acoperit-o cu puțină apă rece și am lăsat-o 10 minute. Apoi am pus-o la foc foarte mic și am încălzit-o până la 70⁰C. Am lăsat-o două minute să se răcorească și am turnat-o încet peste amestecul de brânză.

Într-un vas cu fund detașabil am pus 200g de cereale integrale (de exemplu cele cu fitneși), fără să le mărunțesc și am turnat ușurel amestecul de brânză peste. L-am pus la congelator pentru 8 ore și apoi cred ca vă descurcați.

Poftă bună!

S-ar putea să vă mai placă...

Lasa un comentariu