Acasa SARAT Piept De Pui Crocant la Cuptor cu Sos Picant

Piept De Pui Crocant la Cuptor cu Sos Picant

de Razvan Balsan

E sâmbătă seara și după o zi în care am fost plecați de acasă și ne-am abținut să mâncăm diverse bunătățuri rapide de prin oraș, am ajuns acasă și am desfăcut o sticlă de vin roze, sec. Cum vinul nu merge pe somacul gol, am scos un piept de pui și niște fulgi de porumb, iar pentru că trebuie să mănânce și pitica noastră am ales ca armă cuptorul. Am tras și un sos foarte picant ca să curgă mai bine vinul, iar rezultatul a fost o sticlă și o farfurie gol goluțe.

Piept de pui crocant la cuptor cu sos picant de roșii

Imprimă
Porții: 5 Timp Pregătire: Timp Gătire:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui sau mușchiuleț de pui
  • 100g făină
  • 2 ouă
  • 200g fulgi porumb
  • 500ml bulion
  • 2 linguri zahăr (brut)
  • 2 linguri amidon alimentar
  • optional praf chilli
  • sare, piper

INSTRUCȚIUNI

Bun. Tapetăm o tavă standard de cuptor cu hârie de copt, batem bine cele două ouă și mărunțim fulgii de porumb.

Pentru această rețetă se poate folosi piept de pui sau mușchiuleț de pui care va fi tăiat in fâșii subțiri de aproximativ 2 centimetri grosime și 10 centimetri lungime. Le dăm prin făina în care am pus sare și piper, le facem o baie în oul bătut și le aruncăm în fulgii de porumb. Nu uitați să preîncălziți cuptorul la 160⁰C.

Mai departe am aranjat puiul frumos pe tavă și l-am lăsat 40 minute să se odihnească în cuptor.

Și sosul picant e usor de făcut. Am pus într-o cratiță bulionul de roșii, am pus în el două linguri de zahăr brut și câteva vârfuri de cuțit de chilli (am găsit ceva de 30.000 unități Scoville) și l-am lăsat la foc mediu vreo 15 minute să scadă. Între timp am diluat amidonul în trei linguri de apă și l-am turnat ușor în sosul de roșii, lăsându-l încă 5 minute pe foc ca să prindă un pic de consistență. Era să uit de partea cu sarea și piperul, după gust. Și chilli-ul la fel.

Mi-ar fi plăcut să am mai multe de spus, dar e chiar așa de simplă toată treaba, iar rezultatul e pui crocant dar și foarte suculent la interior. Și împreună cu sosul picant și paharul de vin e genial.

P.S. - pitica se mulțumește momentan doar cu puiul.

S-aveți poftă.

 

S-ar putea să vă mai placă...

Lasa un comentariu