Acasa SARAT Pasta Toscana

Pasta Toscana

de Razvan Balsan

Când am fost pe la toscani în Toscana nu am mâncat așa ceva. Habar nu am dacă în Toscana se mănâncă paste Toscana. Tot ce știu e că am găsit rețeta sub acest nume și e super delicioasă pentru că are tot ce trebuie.

Să mă plâng un pic. Există o problemă, cel puțin în galaxia noastră, de gestionare a timpului aparent finit. Mai exact sintagma “nu am timp să gătesc”, care de fapt este “nu-mi fac timp să gătesc”. În procesul de preparare a mâncării poate fi implicată toată familia. De exemplu poți să-ți ignori iubita/iubitul în timp ce-ți povestesc ziua lor foarte interesantă, poți să gătești cu copiii tăi care-ți urlă-n creieri pentru că nu te joci cu ei. Ai foarte multe opțiuni.

Pasta Toscana

Imprimă
Porții: 4 Timp Pregătire: Timp Gătire:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

INGREDIENTE

  • 350g paste
  • 600g piept de pui
  • 4 felii groase de bacon
  • 200g baby spanac
  • 200ml smântână lichidă minim 30% grăsime
  • 400g roșii întregi la conservă
  • 4 căței de usturoi
  • 75g parmezan
  • sare
  • piper

INSTRUCȚIUNI

Pentru început punem pastele la fiert, respectând instrucțiunile producătorului, le scurgem într-un vas, dar mai lăsăm o parte din apa de la paste pentru mai târziu.

Ungem tigaia cu puțin ulei și punem pieptul de pui la prăjit la foc mediu. Toată treaba nu ar trebui sa dureze mai mult de 6 minute pe fiecare parte. În timpul prăjirii am sărat și piperat carnea. Nu vă grăbiți, temperatura foarte mare o să ducă la un pui incă viu la interior. După ce puiul are o culoare frumoasă îl scoatem din tigaie și punem cele patru felii groase (aproximativ 5mm) de bacon pe care le lăsăm să se topească in tigaie vreo 4 minute pe fiecare parte, până când devine crocant.

Scoatem bacon-ul din tigaie și scurgem cam jumătate din grăsime. Scădem nivelul căldurii un pic sub jumătate din maxim și punem spanacul în tigaie. Cam într-un minut ar trebui să se relaxeze, ideea fiind să-l inmuiem nu să-l prăjim.

Peste spanac turnăm smântâna și lăsăm vreo 5 minute tot la un foc sub mediu, amestecând din când în când.

Urmează roșiile. În mod normal trebuie puse roșii proaspete tocate mărunt, dar având în vedere că am făcut rețeta iarna și roșiile ce se găsesc acum în comerț respectă doar culoarea acestui fruct am ales să folosesc roșii întregi din conservă.

Ca și până acum lăsăm toată treaba să stea la foc mic vreo 5 minute, adăugând și usturoiul mărunțit bine. Nu am vrut să călesc ustoroiul pentru că pe lângă că se amărește, își pierde și din putere.

Pieptul de pui l-am tăiat în „cubulețe” cu latura de aproximativ 2cm și l-am adăugat în tigaie și nu, nu am uitat să rad cele 75g de parmezan, dar am uitat să pun 100ml din apa de la paste. Sper că voi nu o să uitați.

Mai rămâne doar actorul principal din această poveste. După ce am amestecat bine pastele cu sosul proaspăt format, mărunțim bacon-ul și îl presărăm peste paste ca să dea bine în poze.

S-aveți poftă.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasa un comentariu