Acasa SARAT Chiftele cu Susan

Chiftele cu Susan

de Razvan Balsan

Chiftele cu Susan

Imprimă
Porții: 4 Timp Pregătire: Timp Gătire:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENTE

  • 500g carne de porc tocată
  • 200g sau 2 cartofi medii
  • 1 pahar vin roșu sec
  • 4 căței de usturoi
  • 50g pesmet
  • 1 ou
  • susan alb și negru
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 lingură boia dulce

INSTRUCȚIUNI

În cazul chiftelelor treaba e simplă rău, iar dacă le coacem la cuptor e exagerat de simplă. Vinul nu se pune în mâncare, e pentru bucătar, ca să poată găti în tihnă.

Folosind răzătoarea fină radem cartofii și usturoiul și le amestecăm bine cu carnea tocată, la temperatura camerei dacă se poate, adăugăm pesmetul și mai apoi oul. Adăugăm sarea, piperul și boiaua, dar ca să fiți siguri ca nu ies prea sărate puteți pune un pic mai puțin din fiecare, frământați bine bine amestecul, faceți o biluță mică pe care o prăjiți pentru a verifica dacă chifteaua e condimentată după gustul vostru. Dacă mai e nevoie, mai adăugați sare și piper.

Preîncălzim cuptorul la 160⁰C.

După ce baza de chiftele e gata, începem să le formăm în biluțe. Eu folosesc cupa pentru înghețată (4cm diametru) pentru a fi sigur că toate chiftele sunt la fel de mari și mai ales se coc la fel. O dată formate le dăm prin susan alb, negru și alb+negru, lasând câteva și dezbrăcate, pentru diversitate.

Trântim tava la cuptor și le lăsăm 45 de minute să se linistească la căldură. Dacă nu e tare târziu, mai merge un pahar de vin, dar e opțional.

S-aveți poftă.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasa un comentariu