Acasa DULCE Cheesecake cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si ciocolata

de Razvan Balsan

Cheesecake cu zmeura si ciocolata

Imprimă
Porții: 15 Timp Pregătire: Timp Gătire:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 4 voted )

INGREDIENTE

  • 250g biscuiti Oreo (fara crema)
  • 100g unt nesarat
  • 900g crema de branza
  • 400g smantana de frisca (minim 30% grasime)
  • 300g zmeura (proaspata sau congelata)
  • 150g zahar
  • 200g ciocolata amaruie (aprox. 70% cacao) rupta bucatele
  • 50g zahar pudra
  • 20g foi de gelatina

INSTRUCȚIUNI

Buuuunnnnnnn...treaba e simpla; e vorba de un cheesecake la rece, doar cu "blatul" copt o țâră la cuptor.

In prima faza macinam biscuitii Oreo (sau faceti ca mine si cumparati biscuiti gata macinati de la Metro) si topim untul, fara sa-l ardem, si apoi il amestecam cu biscuitii. Preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius. Blatul il punem intr-o tava rotunda cu marginea detasabila cu diametrul de 25cm si il intindem si il apasam bine bine. Il punem la copt pentru 15 minute s-apoi il lasam sa se raceasca.

Buuuuuuuuunnnnnnnn ... amestecam crema de branza cu 200g de smantana de frisca, o impartim in doua si le punem deoparte.

Punem la hidratat foile de gelatina (10g) intr-un bol mare cu apa cat mai rece (minim 5 minute).

Zmeura, in cazul meu congelata, o amestecam cu zaharul intr-o craticioara, la foc mediu, vreo 20 de minute. Nu o lasati sa dea in clocot, ar fi pacat sa o ardeti. Dupa ce o luam de pe foc stoarcem bine foile de gelatina si le inglobam in dulceata de zmeura. Pentru a evita producerea cocoloaselor de gelatina, amestecam dulceata, pe rand, cu cate un sfert din jumatatea de branza pusa deoparte si cand e totul omogen turnam rezultatul in tava de cheesecake. O lasam in pace cam 20 de minute si apoi o punem in frigider pana cand se intareste (cam o ora).

Cand tortul e pregatit pentru al doilea strat punem la hidratat celelalte 10g de gelatina. Asteptam 5 - 10 minute si punem la foc smantana ramasa si cand incepe sa fiarba o dam la o parte, o lasam un minut, si punem foile de gelatina stoarse, ciocolata si zaharul pudra. Dupa ce le amestecam bine inglobam si branza, tot asa cate un sfert o data, si turnam peste stratul de zmeura.

Dupa ce sta 20 de minute, o punem la frigider, ne abtinem cam inca vreo doua ore s-apoi o devoram.

S-ar putea să vă mai placă...

Lasa un comentariu